Valorar Aquest Contingut (0) Vots.

 II Simposi sobre Salut Mental i processos migratoris: noves realitats, noves propostes

Realitzat a Barcelona el 2 d’octubre 2009 a la Casa del Mar de Barcelona, amb la participació com a ponents d’experts en aquest àmbit procedents del nostre país, de França, de Bèlgica i del Marroc.

Organitzat per l’Associació amb la col·laboració del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya,

 Direcció: José Leal Rubio . 

Comissió assessora: Teresa  Aragonés, Josep M. Armengou, Amina Bargach, Rosa Bonet i  Saïd El Kadaoui. 

Comissió organitzadora: Montserrat Feu i Núria Mata                                       

El Simposi va comptar amb 158 participants, professionals de diferents disciplines i que treballen en diferents àmbits i serveis a Barcelona i altres localitats de Catalunya: Centres de Salut i de Salut Mental, Serveis d’Atenció Precoç, Serveis de Salut i Benestar Social, Serveis Sociosanitaris,  Ajuntaments, Centres especialitzats per dones maltractades, Centres i Serveis educatius, Centres i serveis específics per a Immigrants i Refugiats, Col·legis Professionals, Diputació de Barcelona, Generalitat de Catalunya i a  Entitats i serveis d’àmbit social

Altres Simposis celebrats:

  •  II Simposi Salut Mental i Processos Migratoris. Barcelona, 2 de octubre de 2009. (Veure programa)
  •  I Simposi Salut Mental i Processos Migratoris. Barcelona, 18 y 19 de noviembre de 2005. El Simposi sobre Salut Mental i Processos Migratoris, es va realitzar a Barcelona els dies 18 i 19 de Novembre del 2005 amb l'assistència de 190 professionals de diferents disciplines, representants de diverses institucions i entitats. La majoria procedien del territori català, però també van assistir professionals de Madrid, Vigo i Andalusia, així com una important representació de Atlàntida Marroc. La inauguració va ser presidida per l'honorable Consellera de Salut Sra. Marina Geli, i la conferència inaugural va anar a càrrec de Rachid Bennegadi, psiquiatra i antropòleg, que va parlar sobre "Els processos de aculturación com indicadors de la Salut Mental, en el marc de les trajectòries migratories." Els objectius plantejats per Atlàntida relacionats directament amb "pensar en les causes i els efectes dels processos migratoris, així com en les accions que es poden portar a terme per a fomentar el creixement del subjecte en les noves condicions de vida" van ser plenament treballats i aprofondits, vista la interdisciplinarietat dels ponents|ponent i dels assistents..